четвер, 22 березня 2018 р.

Подорожуємо Читай-містом за допомогою QR-коду

З метою підвищення цікавості учнів пілотних 1-А та 1-Г класів до читання, виховання любові та шани до книги, поваги до людей, що працюють над створенням книг, бібліотекарем Коновал Г.Т. було проведено екскурсію-подорож Читай-містом для першокласників.
У вигляді цікавої гри діти ознайомилися із основним вмістом бібліотеки та повторили свої знання про казки. Також переглянули новинки періодики для малят та повторили правила користування книжками. Першокласники читали та відгадували загадки, вгадували казкових героїв за ілюстраціями, впізнавали предмети казкових героїв з «Чарівної торбинки» та за асоціаціями.
Книга – джерело знань. Саме від того, яка буде культура учнів у ставленні до книг та навчальної літератури, так вони і будуть читати та навчатися у школі. 
Бібліотекар запропонувала ознайомитися зі змістом обраних книжок за допомогою QR-кодів.
QR-код – це винайдений десять років тому в Японії штрих-код у квадраті. Піднесення до степеня дало йому дві головні переваги: ​​велика місткість інформації та швидке зчитування будь-камерою, звідки і розшифровка абревіатури – quick-response код. 
Діти були в захваті!

Немає коментарів:

Дописати коментар