середу, 11 квітня 2018 р.

Таємниці дзеркал "Час. Як керувати часом"


З 19 по 23 березня в пілотному 1-Г класі НВО №25 (вчитель - Прокопенко Г.М.) проходив тематичний тиждень "Час/ Як керувати часом". Впродовж тижня першокласники ознайомилися з деякими одиницями вимірювання часу, вчилися цінувати час, формувати рису характеру людини – пунктуальність, розвивали навички дослідницької діяльності, узагальнювали набуті знання та вчилися застосувувати їх у власному житті. Докладніше
Цікаво пройшов експермент із відображенням у дзеркалі, яке знаходилося в класі і було на виду у першокласників з 1-го вересня.
Людська уява зробила дзеркала частиною легенд. Незважаючи на те, що більшість з них не мають під собою ніякої розумної основи, вони живі до цих пір.
Дзеркало здатне викликати галюцинації.  Щоб перевірити цю версію, достатньо провести невеликий експеримент. Потрібно сісти напроти дзеркала, приглушити світло і просто уважно розглядати своє відображення. Через деякий час виникне відчуття, що ваше обличчя не належить вам, що з дзеркала на вас буде дивитися фантастична копія вас самого. Досить часто подібні експерименти приводять до того, що люди починають бачити дивні бачення в дзеркальній поверхні. 
Справжні і несправжні дзеркала. Звичайне відображення показує людину «перевернутим», права сторона — праворуч, а ліва — зліва. Але існують і справжні дзеркала, або як їх ще називають «правдиві». Відображення в них показано так, як нас бачать інші люди.

— Існує "розумне" дзеркало. Це незвичайний медіаносій, який призначений для відбору і демонстрації реклами на цільову аудиторію. Як тільки наближається людина, дзеркало оживає і показує відео, яке потенційно може зацікавити  людину, яка підійшла.
У диво-дзеркало вмонтована спеціальна система, яка розпізнає і обробляє зображення. Вона визначає вік, стать, емоційний настрій і демонструє на екрані відповідний відеоролик. Ймовірність попадання в ціль 85%, але фахівці працюють над підвищенням точності системи до 98%. Схожу технологію задіяли для потреб індустрії краси. Медіаносій може дати експертну раду, яка допоможе виглядати краще.
— Дзеркало — ключ до таємниці. Існує цілий напрям у мистецтві, пов’язаний із дзеркалами. Побачити, що зображено на багатьох анаморфних картинах можна тільки у відображенні. Творцем цього напрямку визнано Леонардо да Вінчі.

Немає коментарів:

Дописати коментар