вівторок, 25 квітня 2017 р.

Як святкують Великдень в українських родинах?

Великдень –  свято, сповнене любові, тепла і сімейного затишку. Воно пронизане ароматом свіжоспечених пасок і запахом свічок, осяяне весняним сонечком і насичене Божою благодаттю. Напередодні цього світлого свята ми вирішили дізнатися, яких традицій дотримуються у родинах учнів НВО №25, як вони проводили святкові вихідні, і яка їхня улюблена Великодня страва.
Кас"ян Мілана, 2-А клас: У суботу зранку ми готуємо паску і фарбуємо яйця. Потім увечері йдемо на службу і після півночі розговляємося паскою і домашньою ковбаскою. Це вночі,  тому їмо небагато.  Самі гостей приймаємо і в гості ходимо. До того ж завжди прикрашаємо будинок великоднім декором, що додасть особливого настрою нам і гостям.
Гросул Юрій, 2-А клас: Традиції в нашій родині прості: паска і яєчні бої. Хто перемагає, отримує самий смак - вершки від пасочок, всім іншим - корінці. До речі, дам невеличкий лайфхак для найпростішої страви, крашанок: не переварюйте яйця, жовток не повинен набути синього кольору. Варити їх треба не 7-10 хвилин, а 3-5, залежно від розміру. Так вони вийдуть ніжно-кремовими на смак і яскраво-жовтими, як сонечко, - на вигляд!
Заболотня Олександра, 2-А клас: Великдень для нас найулюбленіше свято. Мама пече паски в суботу або в четвер. Цікаво те, що саме в цю ніч зустрічаємо старих знайомих , яких давно не бачили. Минулого року до себе додому привезли Благодатний вогонь і він цілу ніч горів у нашій оселі. А потім ми повезли його до нашого дідуся в село, і всі сусіди приходили до нас запалювати свічки, щоб принести цей вогонь до своєї хати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар