середа, 17 травня 2023 р.

Фізична культура і спорт - це саме життя!

"Фізична культура потрібна людям і фізичної, і розумової праці. Але особливо вона необхідна дітям і підліткам, оскільки в їхньому віці закладається фундамент фізичного розвитку і здоров'я" - стверджує вчитель фізкультури 2-Г класу Васильєв Ярослав Костянтинович.
Хороший фізичний стан - запорука успішного навчання і плідної роботи. Фізично підготовленій людині по плечу будь-яка робота. Далеко не всім людям дарує ці якості природа. Проте їх можна придбати, якщо дружити з фізичною культурою і долучитися до неї з дитячого віку.
Потреба руху в людині є вродженою. Саме вона змушує чемну на щойно скінченому уроці дитину гасати коридорами на перерві, стрибати, зчиняти галас, тікати і доганяти. Це — ще дитина, і потреба руху в ній не заглушена. Вона діє стихійно. Проте мине час, і доросла людина, що пройшла у школі каторгу "тихосидіння", зруйнує в собі цю потребу руху. Навіть одержавши можливість для відпочинку в русі після виснажливих сидячих робіт, вона не скористається нею. Це відчувається під час навчання багатьох спеціалістів на курсах підвищення кваліфікації: вони нарікають на те, що довго сидіти важко, але на перерві не встають. Подібне спостерігається вже і в старшокласників. Потреба руху — це здорова потреба, а відсутність її засвідчує нездоровий спосіб життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар