неділю, 7 травня 2017 р.

Квіти сонця - чорнобривці

Життя людини нерозривно пов’язано з природою. З раннього дитинства нас оточує її чудовий та дивовижний світ. Будучи часткою цього світу, людина не уявляє собі життя без його краси і щедрот. Світ, багатий і різноманітний, збагачує та робить неповторно цікавим життя кожного з нас.
  Чорнобривці – рослини рясно квітучі і досить невибагливі. Сьогодні існує велика кількість різноманітних видів, що дозволяє виростити з насіння саме ті екземпляри, які органічно будуть виглядати на клумбі.
Саме цю мету ставили перед собою учні 2-А класу (класний керівник - Торжинська С.В.). Побудуємо нашу країну такою, щоб усі, хто її відвідає, із захопленням говорили: «О, Україна! Чудова країна, де росте дуже багато жовтогарячих квітів!»
 Вони посіяли насіння на розсаду, виростили його, а тепер висадили на шкільну клумбу.
             
Чорнобривці так щільно ввійшли у життя, культуру та побут українців, що стали одним із українських народних символів, який уособлює дитинство, рідну матір і батька, рідну оселю. 

 Вони настільки поширені в Україні, що, здається, їх культивують у нас споконвіку і мало хто згадує про те, що кілька століть тому наші давні предки не мали найменшого уявлення про те, що такі квіти взагалі існують.
          
 Дивна квітка чорнобривець. По суті – «чужинець», а став чи не найріднішим, збагатив культуру, духовність, став одним із символів українського народу. Останнім часом популярність чорнобривців в нашій країні настільки зросла, що вони претендують стати новим символом сучасної європейської України, сформувати певний імідж нашої держави.

 Чарує, хвилює, радує, пробуджує особливі почуття, навіює радість, щастя, сподівання на прекрасне майбуття і… вчить. Чому? Любити, поважати, цінувати, дбати, мирно співіснувати… Усьому, чому так потрібно навчитися людям.
 
Нехай в і надалі чорнобривці, висаджені дитячими руками, навіюють радість, щастя і сподівання на прекрасне майбуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар