суботу, 28 жовтня 2017 р.

Міжнародний семінар для пілотних шкіл

24 жовтня 2017р. в місті Києві відбувся міжнародний семінар для представників пілотних шкіл на тему: "Нова українська школа - нові підходи до навчання і викладання". 
Учасниками семінару стали заступник директора з НВР Левшун А.М., вчителі початкових класів НВО №25 - Журавльова Л.М. та Прокопенко Г.М.
Мета проведення семінару: обговорити стан реалізації проекту Державного стандарту початкової освіти з різними ключовими особами (керівники, засупники керівників, вчителі, тренери); поглибити знання і вміння з використання нових підходів до викладання; здійснити перший етап моніторингу впровадження проекту Державного стандарту початкової освіти.
Модератори семінару: національна академія педагогічних наук України, авторська група розробників проекту Державного стандарту початкової освіти, всеукраїнський фонд «Крок за кроком», культур Контакт.

 Учасники семінару мали змогу переглянути:
Запровадження проекту Державного стандарту початкової освіти: перші успіхи (Доповідь П. Хобзея, заступника Міністра освіти і науки. з досвіду роботи Г. Шовкалюк, координатора проекту для пілотних шкіл з англійської мови)
- Майстер-клас від австрійських колег з теми: "Початкова освіта – австрійський досвід. Кооперативне навчання. Модель річки. Розроблення навчальних матеріалів для дітей" (Helga SchachingerSusanne Freynschlag, університетський колледж з підготовки вчителів, Австрія).
Організація інтегрованого навчання. (З досвіду роботи Л. Андрушко, директора Львівської загальноосвітньої школи І ступеня «Світанок»)

 Нова культура школи. Проектне навчання. Менеджмент класу в умовах кооперативного навчання. (З досвіду роботи педагогів Новопечерської школи).
 Нові підходи до викладання математики (інтерактивні, орієнтовані на дослідженні) (З досвіду роботи Helga SchachingerSusanne Freynschlag).

Немає коментарів:

Дописати коментар