середу, 8 листопада 2017 р.

В гостях у пілотних класів

Уже майже 2 місяці місяці учні початкових класів у сотні шкіл по всій Україні займаються за методикою, яка вже із наступного року буде використовуватись у всіх навчальних закладах. Вони не сидять склавши руки цілий урок, а вчителі намагаються розкрити у дітях приховані таланти.
Сьогодні ми завітали до пілотних класів у гості. Спочатку першокласників радо вітала на ранкових зустрічах вчитель Журавльова Людмила Михайлівна.
Ранкова зустріч – це зустріч на початку дня учнів класу з педагогом. Стоячи в колі один проти одного, кожна дитина вдумливо і поважно вітається з іншими дітьми, після чого впродовж короткого часу ділиться власним досвідом зі своїми товаришами, які з повагою слухають її, ставлять свої запитання та коментують. 
Після цього вся група бере участь у короткій груповій вправі, спрямованій на розвиток академічних навичок, почуття команди та відчуття єдності.
 Ранкова зустріч закінчується обміном щоденними новинами, які зазвичай готує педагог, щоб представити навчальні завдання дня.
Діти хочуть, щоб їх любили, цінували дорослі та однолітки, прагнуть почуватися частиною класу.  Учні усвідомлюють свою важливість і допомагають іншим відчувати себе потрібними.

Потім дзвоник покликав на урок до 1-Г класу, який провела вчитель Прокопенко Галина Миколаївна.
З перших хвилин уроку за допомогою яскравого наочного матеріалу вчитель активізувала пізнавальні можливості учнів. 

Протягом уроку діти активно працювали, вирішували цікаві задачі та приклади, складали математичні головоломки. 
На уроці домінували індивідуальні, групові та колективні форми навчання. 
Діти були достатньо завантажені роботою і в результаті отримали радісне відчуття успіху. 

Немає коментарів:

Дописати коментар