неділю, 6 листопада 2016 р.

Проведення конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

7 листопада 2016 року в НВО №25 буде проведено шкільний етап ХVIІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Учасниками конкурсу є учні 2-11 класів. Діти змагаються за право називатися переможцями у конкурсі Свята Розуму та Патріотизму.
Сімнадцятий конкурс із української мови ім. Петра Яцика проводиться в особливий рік для України, бо сьогодні українська мова - це мова нескореної нації, яка відстоює свою гідність та незалежність.
Унікальний мовний турнір був започаткований великим українцем із Канади Петром Яциком, а нині - це один із наймасштабніших національних проектів в Україні. Конкурс ім. П. Яцика був проведений уперше в 2000 році, маючи на меті піднесення престижу української мови серед молоді та утвердження її державного статусу. Відтоді Конкурс відбувається щорічно, відзначаючи кращих знавців української мови з-поміж учнів, студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів як України, так і зарубіжних країн. Варто зазначити, що в конкурсі беруть участь як українці, так і особи інших національностей, які знають українську мову й послуговуються нею. 

Немає коментарів:

Дописати коментар