неділю, 22 квітня 2018 р.

27-й тематичний тиждень: "Навіщо їсти?"

З 16 квітня по 20 квітня 2018 року в пілотних класах проходив тематичний тиждень "Навіщо їсти"
На фото - учні 1-А класу (вчитель - Журавльова Л.М.)
Орієнтовні дослідницькі / проблемні запитання: 
● Навіщо ми їмо? 
● Як визначити корисну і шкідливу їжу? 
● Як поводитись за столом під час споживання їжі? 

Завдання двадцять сьомого тижня: 
1. Формувати позитивне ставлення до власного здоров’я та прагнення правильно харчуватися для збереження і зміцнення здоров’я. 
2. Дати уявлення про те, які корисні поживні речовини містяться у різних продуктах. 
3. Формувати розуміння ролі різноманітного харчування. 
4. Формувати навички дослідницької діяльності, узагальнювати набуті знання та використовувати їх у повсякденному житті. 
5. Навчити спостерігати, як органи чуття задіяні у процесі харчування та травлення. 
6. Допомогти дітям усвідомити вплив емоційної атмосфери на засвоєння їжі. 
7. Навчати висловлювати свою думку, активно слухати в умовах усного спілкування, взаємодіяти з однокласниками. 
Очікувані результати двадцять сьомого тижня: 
На кінець тижня учні знатимуть: ● важливість їжі для організму людини; ● користь і шкоду від продуктів харчування; ● що їжа не лише задовольняє потреби організму людини, але й має викликати насолоду, бути естетичною на вигляд; ● правила здорового харчування; 
та вмітимуть: ● пояснювати, що їжа має бути не лише смачною, а й корисною; ● обирати корисні продукти; ● сервірувати стіл; ● готувати дрібні здорові перекуски; ● дотримуватися безпечних прийомів праці; ● уважно слухати один одного в умовах безпосереднього спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар