середу, 22 березня 2023 р.

Номінація "Шляхетність - стиль життя"

Чому чоловіки повинні знімати головні убори при вході в приміщення та при зустрічах? Як правило, чоловіки зустрівшись на вулиці або в приміщенні з жінкою або чоловіком, якщо вони виховані, підіймають головний убір. Чому так прийнято робити? Чому при вході в приміщення взагалі заведено знімати головні убори?

Ця традиція з'явилася дуже давно. Наші предки вважали, що, оголюючи в присутності іншої людини будь-яку частину тіла, людина показує свою повагу до цієї людини і до його будинку, заявляє про свої дружні, мирні наміри. Найчастіше знаком цього була непокрита голова. З часом цей звичай трансформувався в жест «підведення капелюха» на знак привітання і виразу шанобливого ставлення до візаві, а входячи в приміщення чоловіки зовсім знімають головний убір.

Середньовічним лицарям часто доводилося ходити в повному важкому вбранні, з шоломом на голові. Але в присутності друзів або людей, яких можна було не побоюватися, лицар знімав шолом - це символ того, що немає необхідності захищати голову в даному випадку. Зняття шолома перед жінкою - теж данина поваги і схиляння перед прекрасною дамою, що обов'язково цінувалося в лицарів.

Сторіччя пройшли, залізних шоломів вже немає, а лицарська традиція залишилася.

Сьогодні ми розпочинаємо навчання в ліцеї "Європейська освіта" разом із трьома учнями 4-х класів, трьома шляхетними юнаками, які не лише знають, але і дотримуються традицій. 
Навчайтеся разом з Брайченком Владиславом (4-А), Волощуком Захаром (4-А) та Печененком Денисом (4-Г).

Дякуємо батькам та вчителям за виховання, а дітям - за шляхетність!

Немає коментарів:

Дописати коментар