вівторок, 21 березня 2023 р.

Шашки рухаються тільки вперед

 Історія виникнення шашок

Дослідники припускають, що шашки настільки старовинна гра, що не поступається по старовині самому Єгипту, а може бути і древнішою його, бо міфи свідчать, що єгипетські боги, так само як і прості смертні, грали в шашки. 

Захоплювалися шашками і єгипетські фараони. На стінах єгипетських печер є розписи, які відображали три пристрасті древнього єгиптянина - полювання, риболовлю й гру в шашки.

З Давнього Єгипту шашки почали свій шлях по світу. Як не дивно, на думку дослідників, правила гри мали багато спільного з сучасними шашками. За кілька століть до нашої ери вже грали на 64-клітинній дошці, шашки були двох кольорів - білі та чорні. І представляли собою як би дві армії, яким належало піти в бій. Відступ не передбачався, тому шашки могли ходити тільки вперед. 

В нашому закладі, в 1-В класі, навчається хлопчик  Горлов Артем, який дуже полюбляє гру в шашки. Коли вони з родиною ховалися в укриття під час повітряної тривоги, то гра продовжувалася там, в сховищі. Під час перерви в школі - діти спілкуються, складають пазли, малюють, грають в шашки. Артемчик впевнено рухає шашками, пам'ятаючи про те, що шашки рухаються тільки вперед. Вперед - до знань, до Перемоги!

Сьогодні Артем дає перший дзвоник на урок для учнів ліцею "Європейська освіта". 

Навчаємось разом з Артемом!


Немає коментарів:

Дописати коментар