неділю, 3 червня 2018 р.

32-й тематичний тиждень: "Ми - українці. Ми - європейці"

З 21 травня по 25 травня 2018 року
в пілотних класах проходив тематичний тиждень
"Ми - українці. Ми - європейці"
На фото - учні 1-А класу (вчитель - Журавльова Л.М.)
Орієнтовні дослідницькі / проблемні запитання: 
● Українці – хто ми? 
● Що ти розкажеш про Україну друзям з Європи? 
● Що закодовано в українській вишиванці? 
Завдання тридцять другого тижня: 
1. Розвивати громадянську позицію, причетність до європейських цінностей та європейського громадянства, формувати усвідомлення власної долі й значення в житті суспільства, розширювати знання учнів про Європейський Союз. 
2. Закріпити знання дітей про Україну; продовжити знайомити їх з вишиванням як одним із видів українського декоративно-прикладного мистецтва, орнаментами вишиванок, елементами українського національного одягу. 
3. Продовжити вчити дітей бачити самобутність та оригінальність українського національного вбрання, прикрашати одяг готовими елементами української вишивки; сприяти розвитку інтересу до завдань художньо-естетичного характеру. 
4. Виховувати громадянські й патріотичні почуття: любов до Вітчизни, гордість за свій народ, повагу та шанобливе ставлення до традицій українського народу, зокрема, до національного вбрання. 
5. Навчати активного слухання в умовах усного спілкування. 
6. Навчати взаємодії в парах та групах. 
7. Сприяти розвитку спостережливості, мислення, уяви, пам’яті, активності. 
8. Розвивати кмітливість, творчу фантазію. 
Очікувані результати тридцять другого тижня: 
На кінець тижня учні знатимуть: ● що Україна – європейська країна; ● назви деяких країн Європи; ● деякі символи української вишиванки та їх значення; 
та вмітимуть: ● пояснювати, кого називають українцями; ● складати власний орнамент для української вишиванки; ● взаємодіяти в парах і групах для досягнення навчальних цілей.


Немає коментарів:

Дописати коментар