неділю, 3 червня 2018 р.

Практична робота "Країни Європи" з LEGO

Україна розташована в європейській частині Євразії, тобто є частиною Європи. Українські діти мають величезне бажання разом із європейськими однолітками будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України. Вони хочуть відкривати для себе Європу і пізнавати європейські цінності! 
Країни-члени Європейського Союзу — країни, що приєднались до Європейської економічної спільноти, починаючи з 1958 року. Спершу Європейський Союз був заснований шістьма країнами (Франція, Італія, Німеччина, Бельгія, Нідерланди, Люксембург), але після цього відбулось сім етапів послідовного розширення ЄС, що наразі нараховує 28 членів. 
Прапор Євросоюзу - це прямокутне полотнище синього кольору, яке має в центрі коло з золотих зірочок, як символ єдності і солідарності народів Європи. Кількість ірочок є незмінною і не має відношення до кількості країн-учасниць. 
Число 12 є символічним числом, що означає абсолютну досконалість. Це також і кількість місяців у році, і кількість цифр на циферблаті годинника.



Ця інформація не буде такою складною для сприйняття першокласників, якщо застосувати ігрові прийоми навчання. Запитайте дітей чи знають вони назви європейських країн. Запропонуйте їх відшукати у таблиці, позначити кольором та викласти назву за допомогою LEGO.
Запитайте дітей, чи знають вони назви інших країн Європи, не записаних у таблиці.
  • Запропонуйте дітям самостійно скласти власне речення зі словом (словами) – назвою країни Європи та записати його. 
  • Відшукайте з дітьми на мапі європейські країни. 
  • Роздайте дітям контурну мапу Європи та попросіть відшукати на ній Україну, розмалювати її та підписати.
  • Покажіть дітям інтерактивну карту України та проведіть бесіду за її змістом (https://jmil.com.ua/2015-1/coverpic).
На фото - учні 1-А класу НВО №25 (вчит - Журавльова Л.М.)

Немає коментарів:

Дописати коментар