неділю, 17 червня 2018 р.

Вивчаємо час на годиннику та дні тижня цікаво

Чотирнадцять практичних завдань для знайомства й закріплення поняття днів тижня, а також розвитку навичок визначення часу за аналоговим і цифровим годинником. Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.
Визначаємо час. Цей комплект завдань стане чудовою практикою та допоможе дитині у майбутньому із легкістю визначати час, як на цифровому, так і на аналоговому годиннику.
Кросворд «Час»: тренуємо мислення. Це завдання-кросворд допоможе дитині потренувати пам’ять, логічне мислення та увагу, а також такі корисні поведінкові навички, як цілеспрямованість і посидючість.
Доміно часу: учимось граючись. Це завдання в яскравій ігровій формі навчить дитину визначати час за аналоговим та електронним годинниками, закріпить її знання, допоможе краще сприймати показники електронного табло й подумки порівнювати їх з аналогічним часом.
Вивчаємо чотири частини доби (хлопчик). Це завдання допоможе дитині краще зрозуміти таку одиницю вимірювання часу, як доба та її загальноприйнятий поділ на чотири частини – ранок, день, вечір, ніч, дасть можливість повторити, скільком годинам вона дорівнює.
Вивчаємо чотири частини доби (дівчинка). Це завдання допоможе дитині краще зрозуміти таку одиницю вимірювання часу, як доба, та порозмовляти про щоденні події в житті дитини, що відбуваються в кожній з її частин.
Виготов власний годинник. Це завдання пропонує дитині зробити власний годинник і за його допомогою вчитися визначати час.
Додаємо й рахуємо час, що пройшов. Цей комплект завдань надає дитині можливість потренувати одразу кілька важливих навичок, а саме арифметичні навички додавання та вміння визначати час, що пройшов (у комплекті використовується 12-годинний формат обчислення часу).
Вивчаємо дні тижня. Це завдання навчить дитину розрізняти дні тижня та пов’язувати їх із такими поняттями, як «вчора», «сьогодні», «завтра».
Дні тижня по порядку. Це завдання допоможе дитині вивчити назви днів тижня та їхній правильний порядок, засвоїти правопис цих назв. Воно містить сім послідовностей, візуально представлених у формі гусениць (які можна за бажанням розмалювати).
«Дні тижня»: розташовуємо за порядком. Це завдання дасть змогу дитині в цікавій і ненав’язливій формі повторити назви днів тижня та їх порядок.
Анаграма «Дні тижня». Працюючи над цим завданням, ваша дитина дізнається, що таке анаграми та навчиться їх розшифровувати, а також закріпить знання про всі дні тижня.
Розв’язуємо кросворд «Дні тижня». Це завдання-кросворд сприятиме розвитку логічного мислення, уваги й пам’яті дитини, а також дозволить покращити такі важливі поведінкові навички, як цілеспрямованість і посидючість.
Вивчаємо скорочення назв днів тижня. Це завдання в нескладній формі допоможе дитині запам’ятати загальноприйняті скорочення назв днів тижня, а також дозволить порозмовляти про доцільність використання скорочень в українській мові.
Учимо дні тижня англійською мовою. Це завдання навчить дитину назв днів тижня англійською мовою, допоможе запам’ятати їх правопис і правильну послідовність.

Немає коментарів:

Дописати коментар